Skip to content

Carl Orff: Carmina Burana

Addictio, Jubilate-kuoro, Puhallinorkesteri Apollo sekä Helsingin Konservatorion nuoret laulajat ja muusikot yhdistävät voimansa ja esittävät Carl Orffin musiikkiteoksen Carmina Burana 21. ja 22. lokakuuta Helsingin Konservatorion konserttisalissa.

Solisteina laulavat sopraano Hanna-Leena Haapamäki, tenori Timo Nuoranne ja baritoni Juha-Pekka Mitjonen. Konsertin johtavat Tero Haikala ja Anna Toivakka. Tilaisuuden alustaa historioitsija Jaakko Tahkokallio.

Carmina Burana on maallinen kantaatti, jonka saksalainen Carl Orff sävelsi vuosina 1935-1936. Teos perustuu 24 runoon, jotka ovat peräisin keskiaikaisesta Carmina Buranaksi kutsutusta runokokoelmasta. Runot löydettiin Benediktbeurnin luostarista 1800-luvun alussa.

Carmina Buranan runot ovat enimmäkseen latinaa, mutta joukossa on myös keskiyläsaksan kielellä kirjoitettuja osia. Runot kertovat keskiaikaisesta opiskelijaelmästä huolineen ja iloineen. Kuten nykyäänkiin, elämänvaiheeseen liittyi rakkauden kaipuuta ja suuria odotuksia, mutta myös raastavaa epävarmuutta tulevasta. Ja tietenkin railakkaita juhlia, nuoruuden ja kevään riemua!

Esitykset Helsingin Konservatorion konserttisalissa (Ruoholahdentori 6)
pe 21.10. klo 19 ja la 22.10. klo 19. Liput 15/10 euroa.