Skip to content

Sergei Rahmaninov: Vigilia

VigiliaAddictio ja toinen helsinkiläinen kamarikuoro Kaamos esittävät yhdessä yhden kuoromusiikin tunnetuimmista ja rakastetuimmista teoksista, Sergei Rahmaninovin Vigilian op. 37. Säveltäjän syntymästä tulee huhtikuussa kuluneeksi 140 vuotta. Vigiliaa eli kokoöistä palvelusta pidetään ortodoksisen kirkkomusiikin huipentumana. Lähes jokainen teoksen viidestätoista osasta perustuu yksiääniseen znamenni-sävelmään, jota Rahmaninov on sovittanut ja täydentänyt omalla romanttisella sävelkielellään. Sävellys muistuttaa paikoitellen vahvasti Rahmaninovin sinfonisia sävellyksiä, mutta Vigilian keskeisin elementti on ihmisääni. Teos on osoitus ortodoksisen uskon ajattomuudesta.

Solisteina Jeni Packalén, mezzosopraano, sekä Ilmari Pirttilä, tenori. Konsertit johtaa Dani Juris. Kesto noin 1 tunti.

Uspenskin katedraali (Kanavakatu 1, Helsinki) pe 12.4.2013 klo 19.00
Porvoon tuomiokirkko (Kirkkotori 1, Porvoo) la 13.4.2013 klo 16.00

Liput 20/10 € kuorolaisilta tai ovelta.