Skip to content

Addictiolle kultaleima Tampereen Sävelestä!

tampereensavelKamarikuoro Addictio, johtajanaan Elisa Huovinen, palkittiin sunnuntaina 9.6. päättyneessä Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa kultaisella leimalla. Addictio esitti katselmuksessa kappaleet Sfogava con le stelle (Claudio Monteverdi), Earth Song (Frank Ticheli), Marie (Francis Poulenc) sekä kaksi ensimmäistä osaa teoksesta Drei geistliche Gesänge (Alfred Schnittke). Addictio esiintyi myös katselmuksen sunnuntaisessa päätöskonsertissa.

Kultaisilla leimoilla varustettu diplomi jaettiin kahdeksalle kuorolle kaikkiaan 57:stä. Kolme kultaleimaa myönnettiin latvialaiselle Spîgolle sekä jyväskyläläiselle Musica-kuorolle. Kolme kuoroa sai kaksi kultaleimaa: itävaltalainen Webern Kammerchor, virolainen The Academic Female Choir of Tallinn University of Technology sekä tamperelais-turkulainen Mieskuoro Euga, jonka johtaja Visa Yrjölä sai myös kannustuspalkinnon lupaavana uutena johtajana. Yhden kultaleiman saivat Addiction lisäksi helsinkiläinen juristikuoro Lain Huuto ja helsinkiläinen nuorisokuoro Somnium Ensemble.

Kamarikuoro Addictio jää Tampereen Sävelen jälkeen kesälomalle. Seuraava haaste on Riva del Gardan kansainvälinen kuorokilpailu lokakuussa. Addictio toivottaa kaikille hyvää kesää!