Skip to content

KAMARIKUORO ADDICTIO ETSII TAITEELLISTA JOHTAJAA

Kamarikuoro Addictio etsii uutta taiteellista johtajaa syksyn 2019 alusta alkaen tai sopimuksen mukaan.

Kamarikuoro Addictio on laulajiensa syksyllä 2005 perustama sekakuoro, jossa tavoitteena on tehdä musiikkia monipuolisesti, kokeillen ja korkeatasoisesti. Addiction ohjelmistoon kuuluu laaja-alaisesti kuoromusiikkia sekä suomalaisilta että ulkomaisilta säveltäjiltä ja kaikilta eri aikakausilta. Kuoron laulajat ovat kokeneita pitkän linjan harrastajia ja muodostavat yhteen hitsautuneen lauluinstrumentin ja ystäväporukan. Vuoden 2013 alusta kuoron taiteellisena johtajana on toiminut Elisa Huovinen.

Addictio esittää pääasiassa a cappella -ohjelmistoa, mutta viime vuosina kuoro on tehnyt myös orkesterisäestyksellisiä teoksia ja yhteistyökonsertteja muiden kuorojen kanssa sekä toteuttanut näyttämöteoksia, joissa ohjaajana on toiminut Juulia Tapola (mm. Kadonneet joululaulut -tarinakonsertti lapsille sekä Ikivihreä Suomi -konsertti aikuisyleisölle). Kuoro on osallistunut myös ahkerasti kilpailuihin. Vuonna 2013 Addictio palkittiin Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa kultaleimalla sekä In Canto sul Garda -kilpailussa Italiassa kahdella kultatason diplomilla kahdessa eri sarjassa. Vuonna 2016 Addictio saavutti Cracovia Cantans -festivaalilla Puolan Krakovassa 1. ja 3. sijan kahdessa eri sarjassa. Keväällä 2019 kuoro suuntaa Corkin kansainväliseen kuorokilpailuun Irlantiin sekä jälleen Tampereen Sävelen kuorokatselmukseen.

Kamarikuoro Addictio harjoittelee tiistai-iltaisin klo 18-21 Oulunkylän kirkolla (Teinintie 10). Harjoituskausi kestää yleensä elokuun puolivälistä kesäkuun alkuun. Sekä kevät- että syyskaudella kuoro pitää vähintään yhden viikonloppuleirin ja mahdollisesti muita ylimääräisiä harjoituksia. Konsertit sovitaan aina kauden tapahtumien mukaan.

Taiteelliselta johtajalta edellytämme:

  • monipuolisia taitoja kuoronjohtajana (mm. johtamistekniikka, sointityöskentely, ohjelmistosuunnittelu yms.) ja riittävää kuoronjohdon koulutusta.
  • vahvaa taiteellista näkemystä ohjelmiston ja soinnin kehittämisen suhteen.
  • kykyä suunnitella kuoron toimintaa pitkäjänteisesti yhteistyössä kuoron kanssa.

Vuosi 2020 on kamarikuoro Addiction 15-vuotisjuhlavuosi, joten toivomme uuden johtajan osallistuvan juhlavuoden suunnitteluun jo hyvissä ajoin vuoden 2019 aikana. Osa juhlavuoden konserteista on jo suunniteltu, mutta toivomme, että myös uuden johtajan musiikillinen visio pääsisi näkymään konserteissa.

Vapaamuotoinen hakemus ansioluetteloineen tulee lähettää 23.4. klo 12 mennessä osoitteeseen pj@addictio.fi. Sisällytä hakemukseen palkkatoive. Hakemusten käsittelyn jälkeen kutsumme osan hakijoista koejohtoihin, jotka järjestetään Oulunkylän kirkolla tiistaina 14.5. klo 17-21 välillä.

Hakemiseen liittyvät kysymykset voi osoittaa kuoron puheenjohtajalle tai taiteelliselle johtajalle: pj@addictio.fi / tj@addictio.fi.